Bio

Julio Melio is een (fingerstyle) gitarist en treedt regelmatig op met bijvoorbeeld de pop/folk band Letters, de cohensessie Songs On A Wire, zangeres Rowenna Otte, gitariste Sifra Tempelman of solo. Fingerstyle is een bepaalde stijl om gitaar te spelen waarbij de bas, de melodie en de akkoorden tegelijkertijd op 1 gitaar te horen zijn. Door de klassieke opleiding en de deelname aan veel muzikale projecten (bijvoorbeeld de musical ‘Zorro’) is Julio’s muziekstijl echter veel breder. Grote invloeden zijn o.a. Tommy Emmanuel, Dream Theater (en nog veel meer…). Naast de gitaar studeert Julio Scheikundige Technologie aan de TU/e in Eindhoven.

Op zevenjarige leeftijd in 2005 startte Julio met gitaarles aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes, waar hij les kreeg van Pierre de Nijs. In 2012 begon Julio’s muzikale carrière met o.a. optreden op muziekfestival Pastorale in Nisse en deelname aan muzikale projecten als Classic!Fever, waar jonge muzikanten elkaar kunnen ontmoeten. In datzelfde jaar speelde Julio mee met de Euterpe in De Stenge in Heinkenszand. In het begin van 2013 won hij de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele als ‘aanstormend talent’ en kwam hij in de coverband Fragile, waar hij ervaring opdeed met het spelen in een band. Het jaar erop speelde Julio mee met harmonieorkest Euphonia bij een concours in het Zaantheater in Zaandam (Egmont) en zat hij in het muzikale begeleiding van de musical Zorro in theater De Mythe in Goes (Gipsy Kings). Ook begeleidde hij dat jaar een auditie bij het Rotterdamse conservatorium (Café 1930). Eind 2014 werd de pop/folk band Letters From Nina opgericht via het muziekproject Podium Z. Eerst speelde die band vooral covers, maar al snel werd ook eigen muziek geschreven.

Naast deze projecten nam Julio in 2015 een CD ‘Almost on the Road’ op, waarop dertien fingerstyle nummers te horen zijn. Dat muziek schrijven ging door, wat in 2016 leidde tot een EP ‘Verano’ met nog eens drie nummers. Vanaf 2015 speelde Julio voorprogramma’s voor o.a. de Master Guitar Tour en Ray Bonneville en in het begin van 2017 trad hij als hoofdact op een podium op samen met Sifra Tempelman in PlusEtage in Baarle-Nassau.